t

A sikeres emberek 10 szokása

Biztosan körülötted is vannak olyan emberek, akikre felnézel azért, mert kivételes teljesítményt nyújtanak, és úgy tűnik, bármire képesek.Most azt mutatjuk meg neked, hogyan válhatsz te is elismertté, sikerorientálttá és fókuszálttá a mindennapokban.

Nézzük, mit csinálnak másként azok, akik sikeresnek és boldognak érzik magukat:

1. Tudatosan tervezik a napjaikat

A vasárnap estét sokan gyűlölik, mert ilyenkor tudatosul bennük, hogy hamarosan vissza kell térniük a mókuskerékbe. A sikeres emberekre azonban ez nem igaz, ők ugyanis ezt az időt a tudatos tervezésre szánják. A következő heti tevékenységeid hatékonyságát kiválóan programozhatod ezzel a technikával, hiszen ha a jelenben nem vagy elég eltökélt, akkor napjaid csupán időpocsékolásnak tűnhetnek. Így ha szeretnél megszabadulni a vasárnap esti depressziótól, kezdj el tervezni a következő hétre.

2. Kilépnek a komfortzónájukból

A sikeres emberek szárnyalnak attól, ha kiléphetnek a korlátok közül és elérhetik azt, amire mások a saját kishitűségük miatt nem képesek. Ezzel a beállítottsággal alapvető lételemed lesz, hogy folyton kitold a határaidat egy olyan szintre, ami első látásra talán ingoványos talaj, de közelebbről nézve egyáltalán nem olyan ijesztő, mint amilyennek távolról tűnik. Apró lépésekben haladva állandóan az új fejlődési lehetőségeket keresni: ez a komfortzóna-tágítás mesterfoka.

3. Okos emberekkel veszik körbe magukat

A modern kori történelem nagyjai – csakúgy, mint a régi korok meghatározó alakjai – olyan erős csapattal vették körül magukat, akik közül mindenki máshoz értett, mindenki jó volt valamiben, és ez a csapatmunka eredményezte a sikert. Gondoljunk csak Bill Gates, Steve Jobs vagy Mark Zuckerberg történetére és máris világos lesz ez a pont. A másokkal való együttműködés téged is folytonos változásra, tanulásra és fejlődésre tanít!

4. A nagy tervekre fókuszálnak

Vagyis a kínos részletek helyett inkább az egész képet látják. Ehhez persze az kell, hogy tisztán lássák a tervet és határozottan menjenek a cél irányába.

5. Nem halogatnak

Emberi természetünkből adódóan halogatunk, ezzel nincs is semmi baj. Azonban az igazán céltudatos emberek tűpontosan képesek fókuszálni azokra a dolgokra, amelyeket egy nap leforgása alatt, vagy bizonyos időintervallumon belül szeretnének befejezni. A „nem halogató” emberek titka az, hogy képesek áldozatokat hozni egy adott feladatért.

6. Ha bezárul egy ajtó, bemennek az ablakon

Ha sorozatosan falakba ütközöl, nagyon könnyű  feladni és útközben kijelenteni, hogy „abbahagyom, mert nekem ez nem megy”. Csak a legmakacsabb és legkitartóbb emberek képesek arra, hogy végigjárják ezeket az utakat, hegyeket másszanak meg vagy falakat döntsenek le.

7. Mindig tanulnak valamit

Úgy is mondhatnánk, hogy hisznek az élethosszig tartó tanulásban. Míg mások beleülnek egy átlagos életpályába, ők nem elégednek meg azzal, amit addig megszereztek, hanem folyton készen állnak az új dolgok befogadására.

8. Időben felkelnek, és elég időt hagynak a relaxálásra

A céltudatos emberek elég korán kelnek ahhoz, hogy minden aznapra tervezett feladatot végrehajtsanak, és rendszeresen iktatnak be olyan tevékenységeket a napirendjükbe, amelyek segítik feltöltődésüket.

9. Mértékletesek, nem függnek a közösségi médiától és nem félnek a magánytól

Összeszedettek és mértékletesek maradnak akkor is, ha a hétvégét mások kicsapongással töltik, nem helyeznek túl nagy hangsúlyt a közösségi média által gerjesztett divathullámokra, sokkal szívesebben töltik személyes kapcsolatok ápolásával a szabadidejüket. Ezen felül szeretnek egyedül lenni, ezt az időt a feltöltődésre, az új ötletek kidolgozására és az önfejlesztésre fordítják.

10. Sokat mozognak

A sikeres emberek aktív életformát folytatnak, ami nem csak a rendszeres sportolásban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy minden lehetőséget megragadnak arra, hogy „mozgásban maradjanak”. Ezzel egészségesebbek és boldogabbak is lesznek.

Ugye mostanra te is elhatároztad, hogy beépíted életviteledbe az említett 10 jellemnevelő szokást? Gyakorold és alkalmazd őket, hogy hozzád és beköszöntsön a siker!

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: