bb

Csapatban joBB! – Cseppek a tengerben – Zöld Iroda I.

Cseppek a tengerben
1. rész

Csapatban joBB! munkatársi kezdeményezéseink bemutatását célzó cikksorozatában ezúttal a Zöld Iroda csapatról olvashattok. A KÖVET Egyesület 2013-ban a Legnagyobb Hatású Zöld Iroda Kampány különdíjban részesítette a Budapest Bankot a közönség szavazata alapján, amit többek között a csapat aktivitásai miatt érdemelt ki. A munkatársi kezdeményezés két vezetőjével: Zitával és Péterrel készítettünk interjút.

Hogyan alakult mega Zöld Iroda munkatársi kezdeményezés? Mi volt a személyes motivációtok a csatlakozáskor?

Zita: A Budapest Bankban a munkatársi kezdeményezések mindig a dolgozók ötletére alakulnak. A Zöld Iroda 2011-ben alakult meg azzal a céllal, hogy egy kicsit edukáljuk a kollegákat, felhívjuk a figyelmüket és ötleteket, tanácsokat,tippeket tudjunk nekik adni annak érdekében, hogy fenntarthatóbb környezetben élhessünk. Én két évvel később, tagként csatlakoztam. A környezetvédelem számomra mindig is fontos volt, gyermekeim is ökobarát óvodába jártak, és rengeteg eseménynek, foglalkozásnak köszönhetően még motiváltabbá váltam. Amikor társvezető lettem a csapatban szükségét éreztük egy meghatározó férfi tagnak is azért, hogy ne csak a női szemléletmód érvényesüljön tevékenységünkben. Ekkor kértük fel a Pétert is, hogy csatlakozzon. Ő az Ingatlangazdálkodás osztályon dolgozik, ismeri az épületet az energetikai lehetőségeket, így egy magasabb szinten van általa képviselve ez a terület.

Péter: Nekem két párhuzamosan futó gondolat jelentette a motivációmat. Egyrészt a feladatkörömbe tartozik az irodaházunk a működtetése, üzemeltetése, valamint olyan innovációk megvalósítása, amelyekkel csökkentjük a környezetre gyakorolt káros hatásokat is. A szakmai oldal mellett otthon, a családi környezetet próbáltuk úgy alakítani, hogy fogyasztásunk minél kevésbé terhelje a környezetet.
A Zöld Iroda felkérésénél is ez lebegett a szemem előtt: a dolgozókat környezettudatosabb szemléletre kellene formálni, motiválni és támogatni kellene őket ötleteik megvalósulásában, hogy ne csak banki keretek között, hanem haza is vigyék az itt látottakat. Természetesen nem elhanyagolható a gyerekek jövője sem, hogy milyen életteret hagyunk magunk után, mit örökölnek a gyerekeink, unokáink.

Milyen eddigi állandó kezdeményezéseitek vannak?

Péter: Vízgazdálkodás terén a mosdók ürítésénél 3-6 literes figyelemfelkeltő matricákkal jelezzük a vízfogyasztás mennyiségét, emellett víztakarékos, perlátorok vannak a csapokra szerelve. Továbbá kézszárítókat tettünk a papírtörlők helyére.

Zita: Hulladékgazdálkodás kapcsán elmondhatjuk, hogy vabelemgyűjtőnk, papírzúzdánk (újrahasznosításra kerül a papír), ami önfenntartó és külön gyűjtjük a PET-palackokat. A Jótékonyság munkatársi kezdeményezés csapattal együttműködve kupakot is gyűjtünk. Mindenhol Led-világítás van, illetve a különböző helyiségekbe érzékelős lámpák találhatók. Ezeken felül a budapesti irodaházunk 8. emeletén napkollektort helyeztünk el.

Péter: Kollégáink igényelték a kerékpáros öltözők bővítését, így növeltük az öltözők számát és kulturált, modern környezetet teremtettünk a biciklivel érkezők részére. Tájékoztató szóróanyagokat is szoktunk osztogatni.
Zita: Legutóbb pedig a központ két portájánál is elkészült a zöld fal megoldásunk izlandi zuzmókkal.

Folytatjuk!

A következő részben a Zöld Iroda munkatársi kezdeményezés rendezvényeiről, időszakos akcióiról olvashatsz. Ne maradj le Te sem!

Ha szeretnél Te is egy összetartó közegben dolgozni, jelentkezz hozzánk gyakornoknak!