bb

Csapatban joBB! – Túl nagy lábon élünk – Zöld Iroda II.

Túl nagy lábon élünk!
2. rész

Folytatjuk Csapatban joBB! cikksorozatunk Zöld Iroda munkatársi kezdeményezésről szóló beszámolóját. A kezdeményezés két vezetőjével, Zitával és Péterrel készített interjúnk második részében a csapat rendezvényeiről, időszakos akcióiról olvashattok. Ha érdekel miről beszélgettünk korábban velük, KATTINTS IDE!

Milyen eseményeket szerveztek minden évben a BB munkatársai számára?

Zita: Minden évben csatlakozunk a Föld órája kezdeményezéshez . Ekkor  mind a budapesti, mind a Békéscsabai Bankműveleti Központban lekapcsoljuk a lámpákat, illetve kollegáink figyelmét is felhívjuk arra, hogy otthon is cselekedjenek hasonlóan.

A Föld napjára  mindig szervezünk egy egész napos rendezvényt. Azt fontos kiemelni, hogy a szervezésben egyre szorosabban működünk együtt a többi munkatársi kezdeményezéssel, egymást támogatva, segítve dolgozunk. Az idei rendezvényen a reggeli órákban gyümölccsel, zöldséggel vártuk a kollegákat.   A környezetvédelem jegyében a napi kávéhoz használt papírpoharak lecserélését ajándék bögrékkel ösztönöztük, dísznövényekkel segítettünk zöldebbé tenni munkatársaink asztalait, és lehetőséget adtunk a meglévő irodai virágok átültetésére is. Sportos kollégáink még olyan bringára is pattanhattak, aminek segítségével a tekerés közben termelt energiával tölthették telefonjukat.

Az említett eseményeken túl tervezünk még akciókat idén.  Virágvásárt szervezünk, amivel az irodai növényzet további gyarapítása a cél. A vásáron egyébként szakértőktől is tanácsot kaphatnak kollegáink. A befolyt összeget pedig a Jótékonyság csapat az évi támogatottjának ajánljuk fel.

 

Péter: Továbbá egyik kollégánk kezdeményezésére a budapesti irodaház portájára kikerült egy könyvespolc, ahova a megunt könyveket letehetjük, helyette újat választhatunk. Ezzel is  a továbbadásra motiválunk mindenkit a kidobás helyett.

Évente többször zokni gyűjtést is szervezünk: a még jó állapotú zoknikat továbbadják a rászorulóknak, a fél pár, lyukas zoknikból pedig geotextíliákat állítanak elő. Egy másik kezdeményezés során pedig a használt pólókból ékszereket lehetett készíteni.

Legutóbb pedig az ÁllatBBarátokkal közösen készítettünk egy kiállítást a tengervizek védelmére felhívva a figyelmet.

 

Zita: A Dolgozó Szülők munkatársi kezdeményezés által létrejött Hozd be a gyermekedet a bankba napon mi is részt vettünk: a gyerekeknek foglalkozásokat tartottunk.

Csatlakoztunk idén a TeSzedd! mozgalomhoz is, mely során budapesti és békéscsabai aktív kollegáinkkal közösen több, mint 90 zsáknyi szemetet gyűjtöttünk.

Folytatjuk!

A következő részben a Zöld Iroda munkatársi kezdeményezés központi vezetőinek tapasztalatairól olvashatsz. Generációs különbségek? Edukációs szemlélet? Miben látják a fejlődést? Hogyan tudnál esetleg csatlakozni? Ne maradj le Te sem!

Ha szeretnél Te is egy összetartó közegben dolgozni, jelentkezz hozzánk gyakornoknak!