j

Gyakornokból főállású? HIDD EL, LEHETSÉGES! – Czvetkó Bettina

Betti maximális lelkesedéssel és céltudatossággal vetette bele magát másfél évig tartó gyakornokságába, aminek meg is lett a gyümölcse! Ma már főállású munkavállalóként erősíti a jelzáloghitel termékmenedzsment csapatot. Ismerjétek meg Betti történetét, aki már 3 hónap után biztos volt benne: a Budapest Bankkal hosszú távra tervez! 

  • Hogyan kezdődött a BB-s karriered?

A Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára jártam, és külgazdasági vállalatokra szakosodtam. Semmit nem tanultam a bankszféráról, azonban mindig is érdekelt a bank és a pénzügy világa, így jelentkeztem a BB-hez szakmai gyakorlatra. Ezzel a lépéssel teljesen más irányba indult el a karrierem, mint ahogy eredetileg terveztem.

  • Milyen feladataid voltak gyakornokként?

Jelzáloghitel termékmenedzser gyakornokként nagyon színes volt a gyakornoki palettám. Havi teendőim voltak, de soha nem volt két ugyanolyan hónap. Én tartottam karban a rendszereket, részt vettem az árazási folyamatban, konkurenciaelemzésben, piackutatásban, a jelzálog ajánlatadó modul elkészítésében, az adósmentés projektben, dolgoztam 2 hetet az Óbudai bankfiókban, és folyamatosan besegítettem a kollégáimnak, úgyhogy mindig tudtam újat tanulni.

  • Milyen volt a gyakornoki élet a BB-nél?

Minden gyakornoki programon részt vettem, tréningektől kezdve workshopokon át az összes Bankrátorig! A BUDDY Program is szuper volt, ennek köszönhetően nagyon könnyen ment a beilleszkedés! 🙂  Az új gyakornokoknak azt tanácsolom, hogy, ha van idejük mindenképp menjenek el a nekik szervezett programokra! Akikkel igazán jóban vagyok és baráti kapcsolatot alakítottam ki itt a bankban, azok mind gyakornokok voltak velem együtt.

  • Mikor döntötted el, hogy a BB-nél szeretnél maradni hosszabb távon?

Kilenc hónapos gyakornoki szerződést írtunk alá, de már három hónap után eldöntöttem, hogy maradni szeretnék, mert nagyon tetszettek a feladatok, a közösség és a csapat, ahol dolgoztam! A szerződéshosszabbításnak köszönhetően másfél évig lehettem gyakornok. A hosszabbításnak nem csak az volt a célja, hogy sokáig élvezhessem a gyakornoki életet, hanem minél több tapasztalatot és tudást szerettem volna gyűjteni a teljes állású pozíció megszerzéséig.

  • Hogyan váltál gyakornokból főállású munkavállalóvá?

A gyakornoki időm lejárta előtt főnökömmel átbeszéltük a karrierem további lépéseit – tudta, hogy mindenképpen szeretnék teljes állásban a Budapest Banknál dolgozni. Hatalmas szerencsém volt, mert egy újonnan nyitott pozícióban tehettem próbára eddig megszerzett ismereteimet, így lettem termékmenedzser gyakornokból jelzáloghitel akvizitor. Feladatom a bank leendő ügyfeleinek felkeresése jelzáloghitel-kiváltás céljából és az ezzel kapcsolatos háttérmunkálatok elvégzése – riportok készítése, hideghívásokra, valamint tárgyalásokra való felkészülés, majd az ügyféltárgyalások teljes lebonyolítása a hiteligény benyújtásáig. Nagy örömmel tölt el ez az állás, hiszen a gyakornokként megszerzett ismereteimet maximálisan kamatoztatni tudom és további tudást sajátíthatok el.

  • Szerinted mi kell ahhoz, hogy gyakornokból főállásúvá léphessen elő valaki?

Szerintem az kell, hogy talpraesett és lelkes légy! Az, hogy elvégzed a feladataidat és elmész a gyakornoki programokra, még nem elég. Tudatni kell a környezeteddel, hogy vannak céljaid, és azok ide kötnek. Én az elejétől kezdve tudattam a vezetőimmel, hogy hosszú távra jöttem ide, és a gyakornoki időm vége felé még jobban nyomatékosítottam ezt. A szakdolgozatomat is a Budapest Bank jelzáloghitelezéséből írtam, így jobban bele tudtam magam ásni ebbe a témába. A főnököm volt a konzulensem, és így láthatta, hogy szeretnék tanulni, és elkötelezett vagyok a téma iránt. A dolgozatommal szerettem volna értéket teremteni ennek a területnek – csináltam kvantitatív kutatást, voltam próbavásárláson és elemzéseket is végeztem. A célom az volt, hogy minél jobban megismerhessem a jelzáloghitelezést.