e

“Hasonló a hasonlónak örül”, avagy miért hagyj fel ezzel kapcsolataid építésekor?

A hasonló érdeklődésű emberek könnyen megtalálják a közös hangot egymással. Születésünktől kezdve úgy vagyunk „beprogramozva”, hogy szimpátiát érzünk a hasonló nézeteket valló emberek iránt. Azonban ez nem jelenti azt, hogy be kellene zárnunk az „ajtót” azok előtt, akik a lehető legkevésbé sem olyanok, mint mi. Hiszed, vagy sem, karrieredben éppen ezek a kapcsolatok jelenthetik az „ugródeszkát”.

 

Mielőtt lerántanánk a leplet a miértekről, nézz körül a barátaid között! Honnan ismered őket? Ugyanarra a szakra jártok? Sok közös hobbitok van? Rengeteg hasonlóságot mutat az ismeretségi körötök? Amennyiben mindenre igennel válaszoltál, van egy rossz hírünk: ha a körülötted lévő emberek között túlzottan sok hasonlóság van, hátránnyal indulhatsz a legjobb állások megtalálásánál.

Granovetter kutatásai óta tudjuk, hogy az emberek rendszerint nem az „erős kötéseiken” (család, barátok) keresztül jutnak el álmaik állásához, hanem a jelentéktelennek tűnő, felszínes, futó ismeretségek vannak segítségükre.

Egy teljesen más osztályon dolgozó gyakornoktársad tehát sokkal jobban hozzájárulhat karrierbeli sikereidhez, mint a legközelebbi barátaid. Gondoltad volna?

De mi ennek az oka?

Akarva-akaratlanul minden embert bekategorizálunk már az első találkozás során. Ez történhet valamilyen csoporttagság (baráti kör, érdeklődési kör), vagy külső adottságok alapján is. Annyi bizonyos, hogy találkozásaink egy részét a „nem érdekes” kategóriába soroljuk, esélyt sem adva annak, hogy valóban megismerjük a másikat. Ezzel a szokásunkkal pedig elvágjuk magunkat az ún. „gyenge kötésektől”, azoktól az emberektől, akik teljesen más körökben mozognak, mint mi.

Ez viszont megfoszthat minket egy jövőbeli, nagy lehetőségtől. „Gyenge kötéseink” ugyanis olyan közegből hoznak információkat, szokásokat, viselkedésformákat, amelyekre hasonszerűségünk miatt nem tehetünk szert közeli baráti társaságunkban. Amikor elengedjük ezeket a futó ismeretségeket, szabotáljuk a lehetőségeinket is, bezárva magunkat egy olyan „buborékba”, amelyben lehetőségeinknek csak egy részét használhatjuk ki. Például könnyen elszalaszthatsz egy „összekötő” emberrel való ismeretséget.

De kik is azok az „összekötő” emberek?

Biztosan te is ismersz olyan lenyűgözően karizmatikus embereket, akik irigylésreméltó könnyedséggel szereznek új ismeretségeket. Erőfeszítés nélkül hatnak mások gondolkodásmódjára, sőt bizonyos szokásokat, trendeket is képesek elindítani, mivel egyidejűleg rengeteg emberrel állnak kapcsolatban. Ők azok a „hétköznapi hősök”, akik nem feltétlenül ismert emberek, mégis nagy szerepük van a munkahelyi, illetve a magánéleti sikerekben is. Rajtuk keresztül rengeteg információ és lehetőség érhető el, hiszen egy időben többféle, egymástól lényegesen eltérő csoportokban tevékenykednek aktívan: országokon átívelő kapcsolatokkal rendelkeznek, rengeteg hobbijuk van, és nem is esik nehezükre másokkal együtt foglalatoskodni velük.

Gondolj bele, ha nem léteznének ilyen emberek, soha nem terjedhettek volna el népszerű eszmék, hagyományok, vallások, sőt divatról sem beszélhetnénk. Mi ez, ha nem elég indok arra, hogy nyitott legyél még azokkal is, akik nem feltétlenül hasonlóak hozzád?

Te mit teszel annak érdekében, hogy néha kikerülj a megszokott társasági körödből?

Ha egyáltalán nem tudsz választ adni, vagy egy kissé bizonytalan vagy, irány a Budapest Bank gyakornoki programja! Nálunk számtalan alkalmad adódik arra, hogy kiszakadhass a megszokott közegedből: bulik, csapatépítők, közösségi rendezvények sokasága vár rád, mert a változatosság egy BB-s sajátosság! Bontakozz ki nálunk, bővítsd kapcsolati hálódat!

Addig is kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: 

Hello BB – Hello Budapest Bank!