t

Hasznos skillek, önerőből – Lifelong Learning

Az oktatás feladata nem csak a tudás átadása, hanem olyan készségek elsajátításának támogatása, amelyekkel az ember képessé válik önállóan is új ismeretek megszerzésére. Az élethosszig tartó tanulás (LLL – Lifelong Learning) egy lehetőség arra, hogy folyamatos önképzéssel értékesebbé váljunk a munkaerőpiacon.

Piacképes tudás online

Bár minden időszaknak megvannak a maga értékesnek tartott szakmái, nem maga a konkrét tudás de nem is a kitűnő jegyek számítanak, hanem az információ kreatív felhasználásának a módja. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen forrásból tájékozódjunk. Ha a saját egyetemünk kurzusait már kevésnek vagy unalmasnak érezzük, a Coursera nyújthat számunkra elképesztő lehetőséget: neves egyetemek kurzusait találhatjuk meg az oldalukon.

Emellett az egyik legnagyobb online tanfolyam-közvetítő portál az Udemy, amelynek a legnépszerűbb kurzusai a következők voltak 2017-ben: The web developer bootcamp, Machine Learning A-Z, Complete Java Masterclass, The Complete Digital Marketing Course 2017

Brilliáns elmék

Ma a diákok úgy tanulnak, hogy nem tudják, melyik szakma lesz piacképes, mire végeznek. A szakmai tudáshoz, ismeretekhez kapcsolódó képességek a hard skillek. De nem csak erre kell fókuszálni, hanem egy újfajta, kreatív és problémamegoldó gondolkodásmód elsajátítására, aminek alapját a soft skillek képezik.

Ma a versenyképesség egyik alapkritériuma, hogy az ember belülről vezérelt legyen, ismerje önmagát, döntéseiért vállalja a felelősséget, nyitott legyen mások iránt és magas érzelmi intelligenciával rendelkezzen. Aki pedig vizuális korszakban született, annak nem fog nehézséget okozni az online tanulás sem, megszokta, hogy az információ hozzáférhető.

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: