j

Hidasi András – gyakornokból főállású

András gyakornokként lehetőséget kapott, hogy bekapcsolódjon egy projektbe, ahol a vállalati hitelezést támogató workflow-t alakították ki. Ennek kapcsán szerzett elismertséget a bankon belül, amire alapozva felkínálták neki, hogy főállásban folytassa a munkát!

Miért kezdtél el gyakornoki helyet keresni?

Az egyetem által előírt kötelező szakmai gyakorlat miatt kellett gyakornoki helyet keresnem. Korábban már dolgoztam egy másik banknál gyakornokként azért, hogy pénz keressek, és már akkor eldöntöttem, hogy a bankszektorban szeretnék elhelyezkedni, így esett a választásom a Budapest Bankra.

Milyen pozícióban kezdtél el dolgozni a BB-nél?

Folyamatirányítási gyakornokként kezdtem itt dolgozni, és nagyon tetszett, hogy kreatív feladatokat végezhettem.

Milyen feladataid voltak?

A folyamatirányítási terület alapvető tevékenysége, hogy a banki utasításokat, belső eljárásrendeket katalógusba szervezi, karbantartja és frissíti a folyamatokat, amikre ezek az utasítások hivatkoznak. Ez átfogó és nagyon jó gyakornoki feladat volt, nagyon sok területet és a bank működését is meg tudtam ismerni.

Milyen volt a gyakornoki élet a BB-nél?

Amikor én kezdtem a bankban, még nem volt BUDDY Program, ettől függetlenül nagyon jó volt a kapcsolat a gyakornokok között, nagyon jó csapat volt, és a területemen 3 gyakornok mindig dolgozott hasonló munkakörben.  Emiatt egyszerűbb volt közösséget kialakítani, Facebookon és egyéb csatornákon keresztül keresték a kapcsolatot a gyakornokok, illetve abban az időben volt Bankármulató is, ahol bulikat rendeztek.

Hogyan tudtad összeegyeztetni a munkádat az egyetemi tanulmányaiddal?

A diákmunka előnye, hogy megadott heti óraszámban tudunk dolgozni, rugalmas munkaidőben. Az okozott dilemmát, hogy főállású munkavállaló vagyok és egyetemista, vagy fordítva. Kezdetben még nyilván úgy gondolkodtam, hogy alapvetően egyetemista vagyok, és amennyi szabadidőm van mellette, annyit szeretnék dolgozni, de rugalmasan álltak hozzá, olyan munkabeosztást kaptam, ami illeszkedett az egyetemhez. Aztán előbb-utóbb átbillent a mérleg abba az irányba, hogy alapvetően dolgozom, és mellette írom a szakdolgozatomat, tehát a munka mellett vagyok egyetemista.

Hány évig voltál gyakornok?

2012. januárban kezdtem, 1 évig gyakornok voltam és 2013. januárjától vagyok főállású.

Mikor döntötted el, hogy itt szeretnél maradni hosszabb távon?

Alapvető célom volt, hogy itt maradhassak. Bele tudtam kapcsolódni egy projektbe, ahol a vállalati hitelezést támogató workflow-t alakították ki.  Ennek a rendszernek a megtanulása, illetve a workflow kialakítása révén szereztem elismertséget, amire alapozva felkínálták nekem, hogy itt maradjak főállásban, és folytassam a workflow továbbfejlesztését és az ehhez kapcsolódó munkát.

Milyen felvételi folyamaton mentél keresztül, amikor gyakornokból főállásúvá váltál?

A hivatalos felvételi folyamaton kellett részt vennem. Leadtam az önéletrajzom, felhívtak telefonon, és volt egy angol nyelvű beszélgetés, tehát maga a procedúra megvolt, de a beszélgetés során már tisztázódott, hogy szeretnének engem alkalmazni főállásban. Kicsit más volt, mintha újként jelentkeztem volna egy állásra.

A folyamatirányítási csapatban maradtál vagy átkerültél másik területre?

Átkerültem arra a területre, ahova a vállalati hitelezést támogató workflow fejlesztése üzletileg tartozott, a vállalati üzletágon belül üzleti elemzés csapatba. A workflow fejlesztésén és a vállalati hitelezésen kívül egyéb feladatokba is be tudtam kapcsolódni, amit ez a terület végez. Nem ragadtam bele abba, ami miatt átkerültem, hanem szélesebb körű feladatokat kaptam.

Milyen feladataid vannak főállásúként?

Alapvetően értékesítés fejlesztés és támogatás terület vagyunk, tehát a vállalati értékesítőkkel kapcsolatos teljesítményaktivitás méréseket végezzük el. Emellett riportokat készítünk, egyrészt az ő számukra, hogy saját teljesítményükkel, teendőikkel tisztában legyenek, illetve a felső vezetésnek róluk. A másik fő irányvonal a sales támogató eszközök gyártása. Kalkulátor jellegű felületekben is lehet gondolkodni, illetve workflow-kat is gyártunk, amivel segítjük a munkájukat.

Milyen a csapat, ahol dolgozol?

Hatan vagyunk jelenleg üzleti elemzők, és fiatalos korombeliekből áll a csapat, így nagyon jó az informális kapcsolat is.

Milyennek találod a BB légkörét?

Szerintem nagyon jó a légkör, közvetlen mindenki, és partnerként kezelik egymást a munkatársak. A hierarchiából eredő gátlások vagy ebből adódó negatív hatások egyáltalán nem érezhetőek itt a központban.

Milyen képzéseken vettél részt?

Gyakornokként önismereti és önfejlesztő kurzusokon vettem részt, főállásúként lehetőséget kaptam szakmai tréningek elvégzésére, például mérlegelemzői tréning, illetve most szó van arról, hogy a munkámhoz kapcsolódó IT jellegű képzésen vehessek részt.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy gyakornokból főállásúvá válhasson valaki?

A bankban támogató kultúra van, és arra kell koncentrálni, hogy ezt ki is használja a gyakornok. Ha azt látják a gyakornokon, hogy megfelelő szorgalommal és hozzáállással rendelkezik és megvan a tanulási képessége, akkor esélye van rá, hogy főállásúvá váljon.