t

Kimaxolni a karrierépítést? A BB-nél lehetséges!

A gyakornokoskodás kérdése eléggé érzékeny téma, hiszen számos negatív kép él az emberek fejében arról, hogy bizonyos cégek minden fizetség nélkül agyonhajszolják a fiatalokat. A sztereotípiákat ledöntve és a pozitív példákat erősítve, a Budapest Bank saját gyakornoki programjával bizonyítja be a fent leírtak ellenkezőjét.

A számok is minket igazolnak

Az a tény, hogy évente közel 400 hallgató kap gyakorlati lehetőséget, egy időben pedig több mint 200-an dolgoznak nálunk – akik közül 2017 első félévében 32 fő került főállásba – meggyőző érv arra, hogy miért érdemes nálunk kezdeni az első szárnypróbálgatásokat gyakornoki programunktól a vezetőképzőnkig.

Szervezet a szervezetben: GYÖP!

A bankon belül diákszervezetként működő Gyakornoki Összefogás Program (GYÖP) 4 évvel ezelőtt a gyakornoki közösség építése céljából alakult. A program tagjai főként gyakornokok, de találunk köztük főállású kollégákat, sőt, volt és jelenlegi vezetőképző programos munkatársakat is! A GYÖP csapata szervezi a gyakornoki eseményeket (szakmai és készségfejlesztő tréningeket, gyakornok ebédeket és a gyakornoki bulikat), illetve koordinálja az új belépő gyakornokokat segítő BUDDY programot.
Programunk 2015-ben II. helyezést ért el a HR innovációs pályázaton (HR Innovátor Díj).

Tudtad?

A Budapest Bank két egymást követő évben nyerte el a
“Legjobb gyakornoki munkahely” díjat és kategóriája különdíját.

 


A gyakornokoskodáson túl – pályakezdő programok

A BB sikerének egyik kulcsa az innovatív szemlélet és a pályakezdő generáció támogatása. Pályakezdő programjainkat azért hoztuk létre, hogy változatos lehetőségekkel támogassuk a bankszektor iránt érdeklődő és szakmai fejlődésükben motivált fiatalokat.

Banki vezetőképző program – a jövő vezetőinek

Ha vezetői ambícióid vannak, rögtön ezzel érdemes kezdened. Vezetői utánpótlást célzó programjaink keretében a stratégiai és ügyfélközpontú gondolkodást sajátíthatod el, saját projekteket is vezethetsz, vezetői meetingekbe nyerhetsz betekintést és segítséget kaphatsz ahhoz is, hogy a számodra legvonzóbb banki területet válaszd. A program során többek közt szakmai és vezetéstechnikai tréningeket, kiemelt projektek koordinálását, és rotációt biztosítunk a jelentkezőknek.

Bővebben a Banki vezetőképző programról

IT vezetőképző program – a jövő IT vezetőinek

A Budapest Bank IT vezetőképző programja másfél évtizede kínál gyors karrierépítési lehetőséget a bankinformatika területén. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy jelenleg négy korábbi IT vezetőképzős dolgozik a szervezetben különböző menedzser pozíciókban – köztük a Budapest Bank informatikai vezetője (CIO). A 2 éves programra felvett fiatalok az IT különböző területein féléves rotációkban dolgoznak, és ezzel egy időben számos tréninggel is támogatjuk szakmai fejlődésüket. Két sikeres év elteltével a bankon belül folytathatják karrierjüket, és előléptetés vár rájuk.

Bővebben az IT vezetőképző programról

Vállalati bankár utánpótlás program – született bankároknak

Ha vállalati ügyfelekben gondolkodsz, a legjobb, amire lecsaphatsz. Ez a programunk a vállalati bankár utánpótlásra helyezi a hangsúlyt, ezen belül is kommunikációs és tárgyalási technikákat tanít, bevezet a vállalati hitelezés alapjaiba, a kockázatkezelési politikába és a portfólió-kezelésbe. A program során kerekasztal beszélgetések és vezetői meetingek, tárgyalások és gyakorlati tréningek várnak rád. A program végére garantáltan kiterjedt kapcsolatrendszerrel és kiemelkedő tárgyalási készségekkel rendelkezel majd.

Bővebben a Vállalati bankár utánpótlás programról

Értékesítés-támogatási utánpótlás program – ha az értékesítés-támogatás a te utad

A program fókuszában a jövő értékesítés-támogatási szakértőinek kinevelése áll. A képzés gazdasági és pénzügyi alapokkal kezdődik, elméleti és gyakorlati rotációval kiegészülve, amelynek végére átlátod és megérted majd a banki folyamatokat és rendszereket. A program közben a vállalatfinanszírozás és a banki termékek megismerése mellett önállóan teljesíthetsz majd értékesítés-támogatási munkakörbe tartozó feladatokat is.

Bővebben az Értékesítés-támogatási utánpótlás programról

Banki tanácsadó utánpótlás program – ha vonz a lakossági értékesítés

A program célja, hogy a képzés során pénzügyi tanácsadókat képezzen a fiókhálózat számára, lakossági ügyfélkörnek történő termék- és szolgáltatásértékesítésre. A program tervezett ideje 9 hónap (6 hónap képzés és gyakorlat, 3 hónap aktív tanácsadói tevékenység). A program elvégzését követően Budapesten – egyéni igény és nyitottság esetén országosan bármelyik bankfiókban- kezdheted meg tanácsadói karriered.

Bővebben a Banki tanácsadó utánpótlás programról

Mikrovállalati specialista utánpótlás program – a vállalatfinanszírozás iránt érdeklődőknek

A rotációk során pénzügyi szakértőket képzünk, dedikáltan kisvállalkozói ügyfélkörnek történő termék- és szolgáltatásértékesítésre. A program tervezett ideje 10 hónap. A program elvégzését követően Budapesten – egyéni igény és nyitottság esetén országosan bármelyik bankfiókban- kezdheted meg specialista karriered.

Bővebben a Mikrovállalati specialista utánpótlás programról

Gyakornoki program – a változatos feladatok kedvelőinek

A gyakornoki programban a bank működésének mindennapjait ismerheted meg. Változatos feladatok és az egyéni fejlődés támogatása mellett a kiemelkedően teljesítő gyakornokoknak főállású munkalehetőséget is biztosítunk a gyakornoki idő letelte után. Ha gazdasági területen mozogsz, és gyakorlati helyet keresel, csemegézz a BB gyakornoki programjai közül és maxold ki a karrierépítést!

Bővebben a BB gyakornoki programjáról

Kedveld a pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: