j

Kókai Nikolett – Gyakornokból főállású

Niki gyakornokként dolgozott a BB HR osztályán, majd ugyanezen az osztályon vált főállású kollégává. Története jó példa arra, hogy a kitűzött célok elérése a BB-nél nem csupán vágyálom, hanem kellő ambícióval könnyen valósággá válik!

Hogyan kezdődött a BB-s karriered?

A HR generalista gyakornoki pozícióra először 2015 novemberében jelentkeztem, de közben elhatároztam, hogy inkább a tanulmányaimra koncentrálok a tavaszi félévben. Azonban rájöttem, hogy a tanulás önmagában nem elég nekem, így nyáron újra elkezdtem lehetőségeket keresni.  Ismét jelentkeztem a BB-hez és visszahívtak telefonos interjúra, délután pedig már a személyes interjún ültem. Nagyon jó hangulatban telt a beszélgetés, másnap pedig már hívtak is, hogy felvettek!

Milyen feladataid voltak gyakornokként?

A HR gyakornokok a több mint 200 gyakornokunk HR menedzserei. Én voltam az első, akivel kapcsolatba kerülnek a jelöltek, én segítettem nekik a megfelelő pozíció kiválasztásában, a telefonos beszélgetés alapján a vezetőkkel történt egyeztetést követően megszerveztem a személyes találkozókat. Menedzseltem a beléptetést, hogy gördülékeny legyen, és már az első perctől jó élmény legyen az új csapattagok számára, megkönnyítve a beilleszkedést.  Hozzám tartozott az iskolaszövetkezetekkel történő kapcsolattartás, amely egy igen felelősségteljes feladat.  Számos projektben vettem részt, és az elejétől fogva tagja vagyok a GYÖP-nek – Gyakornoki Összefogás Program, amit leginkább egy „diákszervezetként” lehet elképzelni a bankon belül – akikkel számos szakmai és szabadidős programmal színesítettem a gyakornoki közösség életét.

Milyen gyakornoki programokon vettél részt?

Részt vettem egy ceglédi programon, ahol megismerkedtünk a bank egyik partnerével. Ez nagyon jó volt arra, hogy kicsit szélesítsük a látókörünket. Egy másik eseményen vállalati bankárok mutatkoztak be, ahol nagyon jó lehetőséget kaptunk arra, hogy más területeket is megismerjünk a bankon belül.  Ezen kívül részt vettem gyakornoki ebéden, illetve készségfejlesztő és önismereti tréningeken is.

Hogyan egyeztetted össze a munkát az egyetemi tanulmányaiddal?

Egyszerű volt, mert az utolsó előtti félévemben egy tárgyam volt, így szerencsére heti 32 órában tudtam dolgozni, utána pedig csak a szakdolgozatírás maradt.

Hogyan váltál gyakornokból főállásúvá?

A HR területen adódott egy lehetőség, mert az egyik kollégám a HR-en belül egy másik pozícióban folytatta a karrierjét, így felkínálták számomra a felsővezetői asszisztens pozíciót. Szerencsésnek mondhatom magam, mert vannak olyan feladatok és rendszerek, amelyekkel már gyakornokként megismerkedtem, illetve a területeket és a vezetőket is ismertem már. Május 31-én volt az utolsó napom gyakornokként, és június 1-jén már főállásúként dolgoztam. A feladataim megváltoztak, mert már nem gyakornoki, hanem főállású pozíciókkal foglalkozom. A heti szinten ismétlődő teendőim mellett minden héten vannak újabb és újabb feladatok, amelyeket a HR menedzserek adnak nekem.

Milyen volt a kiválasztási folyamat?

Már a teljesítményértékelő beszélgetés során tervezgettük, hogy a HR-nek milyen területei vonzóak számomra, mi az, ami illeszkedik hozzám, és már a gyakornokságom alatt elkezdtünk erre tudatosan készülni az egyik szakterület vezetőjével. Majd az akkori vezetőm szólt, hogy megüresedett ez a pozíció, és ők szeretnék nekem felajánlani. Én kértem egy kis gondolkodási időt, ami után természetesen elfogadtam. Előtte beszéltem a leendő főnökömmel és a területi HR-essel.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy gyakornokból főállásúvá válhasson valaki?

Érezzen magában elkötelezettséget már gyakornokként is. Amit én tanácsolni tudok, hogy mindenki már az egyetemi vagy főiskolai évei alatt kezdjen el olyan munkalehetőségeket keresni magának, amiben el tudja magát képzelni. Ismerjen meg több céget, így rájön arra, hogy mi az, ami az ő személyiségéhez passzol. Ha úgy érzi, hogy az adott cégnél megtalálta, amit keresett, és szeretne elhelyezkedni főállásúként, jelezze ezt a vezetőjének. Én ezt megfogalmaztam a célkitűzésemben is, így a vezetőm tudta, hogy a későbbiekben is számíthat rám.

Miért szeretsz a BB-nél dolgozni?

Ahogy említettem már, ez nem az első gyakornoki munkahelyem. Tudtam, hogy lesznek nehezebb feladatok, de motivált, hogy ezekkel kimozdulhatok a komfortzónámból úgy, hogy közben észre sem veszem. Viszont ami miatt igazán szeretek bejönni, az a társaság. Tényleg bárkitől bármit kérdezhetek, és a folyamatos fejlődési lehetőség is adott.

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: