j

Kovács Cintia – Gyakornokból főállású

Csináljuk mindig úgy, hogy legyen hab a tortán

Cintiának már a gyakornoki hely keresésénél megragadta a figyelmét az az üzenet, hogy a BB a legjobb gyakornoki munkahely és itt töltött ideje során az is bebizonyosodott számára, hogy ez nem csak egy üres szlogen. Másfél éve erősíti a Budapest Bank csapatát: szervezetfejlesztés és képzési gyakornokként kezdte, majd 2018 májusától tréning koordinátori pozícióban dolgozik.

Mikor és miért kezdtél el gyakornoki helyet keresni?
A BB előtt már más helyen is voltam gyakornok (recruitment területen), de kb. egy év után körvonalazódott bennem, hogy ezt nem szeretném sokáig csinálni, szeretnék egy másik területet kipróbálni. Azon a munkahelyen azonban erre nem volt lehetőségem, ezért kezdtem el új helyet keresni, és így akadtam rá a Budapest Bank szervezetfejlesztés és képzési gyakornoki pályázati lehetőségére. A kiírás alapján úgy gondoltam, hogy ez szuper lesz, mert én a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakán vagyok, pont abba vág, amit tanulok. Emlékszem a leírásban szereplő kis bemutatkozó youtubevideóra, és arra, hogy az előző évben nyerte meg a BB a legjobb gyakornoki munkahely díjat. A felvételi folyamat során már sejtettem, hogy minden „oké” lesz: míg a legtöbb helyen az interjúk során maximum fél órát töltöttem el, a BB-nél a vezetőmmel bő egy órát beszélgettünk. Júniusban fel is hívtak, hogy rám esett a választásuk.

Az interjú során milyen impulzusok értek? Inkább személyes vagy szakmai dolgokkal kapcsolatosan kérdeztek?
Is-is. Kérdeztek a korábbi munkámról, a jelenlegi képzéseimről, az egyetemi tanulmányaimról, ötleteimről, de arról is, hogy, mivel töltöm szívesen a szabadidőmet.

Gyakornokként milyen feladataid voltak, hogy nézett ki egy napod?
Változó volt, de annyira mégsem… Azért volt változó, mert nem volt olyan, hogy fixen ettől eddig bent ülök, hanem mindig az egyetemhez, vizsgáimhoz igazítottam a munkaidőmet. Ez általában heti 20-30 óra volt. A feladataim a lakossági képzések előkészítéséhez kapcsolódtak: a célom az volt, hogy amikor a tréner bemegy megtartani a képzést, akkor neki azon kívül már más dolga lehetőleg ne legyen. Ez alatt értem a szállásfoglalásokat, a jelenléti ívek elkészítését, a kvízek kiosztását, útiköltségek elszámolását is, szóval minden háttérmunkát. Gyakornokságom egy éve alatt rengeteg rendezvényen vettem részt. Kettőről van oklevelem is: az egyik egy Excel-tréning, a másik egy Share Point-os előadás volt.

Mi az a plusz, amit gyakornokként itt a BB-nél kaptál?
Egyértelműen a GYÖP. Ez egy nagy-nagy plusz, amihez hasonlót sehol sem láttam még: rengeteg segítséget nyújt ahhoz, hogy a gyakornokok könnyebben boldoguljanak. Közösségi élményt nyújt, és hatalmas húzóerőt jelent, hogy a saját korosztályod tagjaival körülvéve könnyebben nyitsz akár a csapatod felé, illetve azáltal, hogy találkozol más gyakornokokkal, megismersz más területeket is. Ehhez jön még a Buddy, aki az első hetekben, hónapokban segít, megmutat mindent.

Hogyan váltál gyakornokból főállásúvá, hogy zajlott a folyamat?
Az akkori vezetőmmel egyeztettem, hogy szeretném az egyik nyitott pozíciót megpályázni, és ő teljesen támogatta az ötletet. Igazából ugyanúgy kellett pályázni, mintha kívülről jönnék, de azért nem a telefonos interjús körtől kellett kezdenem. Volt egy beszélgetés a leendő vezetőmmel, ahol kölcsönösen elmondtuk az elképzeléseinket, céljainkat, majd az egyeztetéseket követően (kb. 2-3 hét múlva) tájékoztattak, hogy rám esett a választásuk; így kerültem gyakornokból főállásúvá ugyanazon az osztályon, tehát igazából egy szintet tudtam lépni.

Mi változott a mindennapi munkád során?
Ugyanígy a képzések előkészítésével foglalkozom, csak más kontextusban: a külsős képzések egy része is hozzám tartozik, és már nemcsak egy-egy részfeladatot végzek el, hanem a teljes folyamatra rálátásom nyílik.

Előnyt jelent, hogy ugyanazon a helyen lettél főállású, ahol gyakornokként kezdted?
Igen, alapvetően ez is volt a célom. Gyakornokként megismered a munkát, a csapatot, a szervezetet és akkor eldöntheted, hogy szeretnéd-e vagy sem. Nálam hamar körvonalazódott, hogy szeretnék itt maradni, ha lesz rá lehetőség, és úgy is készültem. Egyébként, ha nem jött volna ez a lehetőség, akkor is itt maradtam volna, csak valószínűleg gyakornokként.

Szerinted mi alapján választottak téged, milyen tulajdonságaid, képességeid voltak?
Szerintem előnyt jelentett, hogy a csapatba jól be tudtam illeszkedni az egy év alatt, és a visszajelzések alapján elégedettek voltak a munkámmal: pontos, precíz voltam, nem csúsztam el a feladatokkal, ha megígértem, hogy kész lesz, akkor időre leadtam.

Miért szeretsz itt dolgozni a leginkább?
Amit eddig is szerettem, az a csapat. Szerintem az nagyon fontos, hogy jó hangulatba érkezz be: ha sok is a feladat, vagy stresszes az iskola, a csapat hangulata ezen át tud lendíteni. Nagyon tetszenek az ide szervezett előadások is. Mostanság minden héten van már lehetőség képezni magunkat.

Kiknek ajánlanád a BB-t?
Alapvetően mindenkinek, aki talál az érdeklődésének megfelelő pozíciót. Én  pl. HR végzettségű vagyok, egy nagyon pénzügyes állást nem élveztem volna. Nagyon fontos, hogy amikor jelentkezünk egy helyre, akkor tisztában legyünk saját képességeinkkel cégtől függetlenül. A BB ideális azoknak, akiknek szükségük van a rugalmasságra suli mellett, illetve, akik fejlődni szeretnének, mert itt a gyakornokoknak nem az a feladatuk, hogy „menj be, fénymásolj, rakj rendet”. Szerintem jó, ha nem esünk bele a pályakezdők hibájába, hogy azt hisszük, világmegváltó tudással rendelkezünk. Legyünk kitartóak, alázatosak. A lényeg, hogy ha van energiánk, akkor rakjunk bele a feladatokba valami pluszt. Mintegy barista, aki a kávéra mindig rak valami extra díszítést.

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: 

HelloBB – Hello Budapest Bank!