bb

Mi leszel, ha nagy leszel? – Pénzügyi és számviteli lakossági pozíció

Mi leszel, ha nagy leszel?

Bemutatjuk a Pénzügyi és számviteli lakossági munkakört

 

HelloBB oldalunkon új cikksorozatot indítunk, aminek célja, hogy bemutassuk a Budapest Bank gyakornoki pozícióit, és az azokkal járó lehetőségeket. A Mi leszel, ha nagy leszel? cikkek által betekintést nyerhetsz egy-egy területre, valamint megtudhatod,  milyen készségekkel és képességekkel kell rendelkezned ahhoz, hogy sikeres legyél a kiszemelt munkakörben.
Elsőnek a fiókhálózati program vezetőjével, Kamarásné Sári Edittel beszélgettünk arról, hogy kik találhatják meg számításukat az értékesítés támogatását célzó programban.

Milyen előnyökkel jár a fiókhálózati gyakornoki program?

Fiókhálózati gyakornokként belekóstolhatsz az értékesítés világába. Természetesen mielőtt bedobnánk a mély vízbe, egy átfogó képzésben részesülsz, ahol elsajátítod mindazt, ami az iskolai tanulmányaidból esetleg kimaradt, azonban a mindennapi munkavégzéshez nélkülözhetetlen. Többek között megtanulod, hogyan néz ki egy folyószámla, vagy azt, hogy mit értünk csoportos megbízás alatt. A képzést követően élesben is kipróbálhatod magad a lakossági folyó számlakezeléssel  kapcsolatos ügyintézésben. Később ennél felelősségteljesebb munka is várhat rád: például hitelfelvétellel kapcsolatos tanácsokat is adhatsz az ügyfeleinknek, amennyiben elvégzed a szükséges képzéseket.

Milyen személyiségvonásokkal kell rendelkeznie az ideális értékesítő gyakornoknak?

Fiókhálózati gyakornoki programunkban akkor fogod jól érezni magadat, ha könnyen megtalálod az emberekkel a közös hangot. Gondolj csak bele, nap mint nap különböző személyiségű és igényű ügyfelekkel találkozol, akikkel közös nevezőre kell jutnod a pénzügyeket illetően.
Mindemellett rendelkezned kell egy bizonyos plusszal, ami a tanulni akarásban mutatkozik meg. Nemcsak szakmailag kell késznek lenned a fejlődésre: érdemes nyitottan állnod feletteseid, ügyfeleid visszajelzéseire, hiszen ők a legjobb mutatói annak, miként tökéletesíthetnéd értékesítési technikáid.

Milyen készségekre/képességekre lehet szert tenni nálunk?

A Budapest Bank olyan speciális, DOS alapú számviteli rendszereket használ, amelyeket megtanulva, bárhol megállod majd a helyed. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan ügyfélélmény stratégiával rendelkezünk, ami egyedi a bankszektorban. Olyanoktól sajátíthatod el az értékesítés csínját-bínját, akik tudatosan törekednek arra, hogy az ügyfél és a bank is nyertesen kerüljön ki az üzletből. Nálunk elsajátíthatod a bizalomkialakítás művészetét. Megtanulod azt, miként tudatosítsd ügyfeleidben, hogy jó szándékkal vagy feléjük.  Ezen kívül a jövőbeli pénzügyi döntéseid is egészen biztosan megalapozottak lesznek, miután megismered a különböző banki termékeket, pénzügyi befektetéseket.

Mindemellett olyan interperszonális készségekre tehetsz szert, amivel a későbbiekben is elboldogulsz: a nálunk tökélyre fejlesztett alkalmazkodóképességeddel nem lesz problémád az idegenekkel való kapcsolattartással sem.

Mi jelentheti az ugródeszkát a fiókhálózati gyakornokságban?

Gyakornokaink általában egy évet töltenek nálunk, mielőtt lehetőségük nyílik főállásúként csatlakozni a bankhoz. Az utóbbi időben, azonban már arra is volt példa, hogy kevesebb, mint egy év gyakornokság után főállású munkatársainkká váltak. A gyakornoki időt követően, pályakezdőként csatlakozhatnak féléves Banki tanácsadó-képző programunkhoz, ahol eldönthetik, hogy a későbbiekben pontosan mely terület felé orientálódnának. Ha gyakornokként megfelelő tudásra tettek szert, akár univerzális tanácsadóként is szívesen látjuk őket valamelyik fiókunkban, amelyre meglehetősen sok példa van mostanság.

 

Neked mi az álmod? Hagyd, hogy valóra váltsuk, gyere hozzánk gyakornoknak!

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat:
HelloBB – Hello Budapest Bank!