bb

Női karrier felsőfokon – Csapatban joBB!

Csapatban joBB!

 

Nőként ti is éreztétek már, hogy nem igazán találjátok karrieretekben azt a bizonyos „ugródeszkát”, vagy az önérvényesítésben ütköztök akadályokba? A Nők a Nőkért munkatársi kezdeményezés oszlopos tagjaival, Nagy Eszterrel és Rékási Evelynnel arról beszélgettünk, hogy mit adhat egy ilyen munkatársi összefogás a munkavállalóknak.

A Nők a Nőkért csapat azon dolgozik, hogy pozíciótól függetlenül minden női munkavállaló megtalálhassa az érvényesülés, a siker útját. Megalakulásukkor már létezett egy 12-hónapos női vezetőképző program a Budapest Bankban, az ő támogatásukkal is születhetett meg a Nők a nőkért munkatársi kezdeményezés.

 

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé? Hogyan kívánjátok őket elérni?

Evelyn: A kezdeményezés fő céljaként azt tűztük ki, hogy támogassuk a nőket a karrierfejlesztésben, megteremetve azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik az esélyegyenlőségüket. Nőként nem feltétlenül van annyi lehetőséged a kapcsolati hálód szélesítésére, mint a férfiaknak. Ezt a hátrányt is segítünk leküzdeni számos eszközzel, pl. rendezvényekkel, előadásokkal, a banki vezetést is bevonó kerekasztal beszélgetésekkel, amelyek jó esélyt adnak új kapcsolatok építésére is.

Eszter: Az elhangzottakat kiegészítve, még azt mindenképp kiemelném, hogy az előbb említett cél ellenére a legkevésbé sem szeretnénk, ha az élne rólunk a fejekben, hogy „ajtónk” csak a nők előtt áll nyitva. Olyan előadásokkal készülünk, amelyeken a férfiak érdeklődésére is számot tarthatnak, hiszen az ott elhangzottakat ők is hasznosíthatják a karrierjük során. Ezt példázza a „Storytelling az üzleti életben” című előadásunk is, amely nagy népszerűségnek örvendett mindkét nem körében.

Milyen szerepet tölt be a mentor program a működésetekben?

Evelyn: Mindannyiunk karrierjében vannak olyan időszakok, amikor nem tudjuk, hogyan léphetnénk tovább. Mentor programunkkal segítséget nyújtunk abban, hogy felismerd, hol vagy most, és hova kívánsz eljutni. Mentoraink jellemzően olyan vezetők, akik valamikor, a karrierútjuk során hasonló dilemmákon mentek keresztül, így bizonyos problémakörökben tapasztalt kollégaként hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni.

Mire vagytok a legbüszkébbek?

Eszter: Ahogy arra már az előbb is céloztam, sokáig azt gondolták, hogy ez a kezdeményezés szigorúan csak a nőknek szól. Férfi kollégáink viccesen meg is jegyezték, hogy diszkrimináljuk őket. Amire szerintem a legbüszkébbek vagyunk, hogy tavaly óta egyre több férfi kollégát sikerül megszólítanunk az előadásainkkal, arról nem is beszélve, hogy az előadások megvalósításában is tevékeny szerepet vállalnak.

Mi a legszebb emléketek, ami a csapathoz fűz?

Eszter: Nagyon jó érzés azt látni, hogy az emberek „hazavisznek” valamit az előadáson hallottakból. Például a gyermek coaching előadás után érezhető volt, hogy a résztvevők komolyan elgondolkoztak a hallottakon, és komoly eszmecserék indultak el, amelyeknek örülök, hogy a tanúja lehettem.
Szintén kiemelném a kerekasztal beszélgetésünket is, amire meghívtuk 4 férfi felsővezetőnket is, akik elképesztően nyitottan beszéltek arról, hogyan látják a mai nőket. Érdekesnek és nagyon szimpatikusnak találtam azt, hogy mennyire felkészülten és milyen közvetlen stílusban osztották meg velünk a gondolataikat.

Kiknek ajánlanátok, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben?

Evelyn: Ez a kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy feldobd a munkával töltött hétköznapokat. Annak idején, amikor jelentkeztem, én is úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis pluszra a mindennapokban, amit meg is kaptam a csapattól. A Nők a Nőkért csapat részeseként nem csupán kiszállhatsz a mókuskerékből, hanem olyan embereket ismerhetsz meg, akikkel a mindennapi feladataid végzése során nem találkoznál. Ha nyitott vagy arra, hogy szélesítsd a kapcsolati hálódat, érdemes a Nők a Nőkért csapathoz csatlakoznod.

Eszter: Még annyival egészíteném ki az elhangzottakat, hogy a Nők a Nőkért csapat tagjaiként akarva-akaratlanul fejlődünk, úgy, ahogy egy két napos tréningen például lehetetlen, ezáltal pedig a saját életünket is megkönnyítjük. A mentoring program keretein belül például más-más dimenziókban tanulhatunk valamit egymástól: előfordulhat, hogy anyák alkotnak egy párost, és ilyenkor olyan dolgok hangzanak el, amelyeket a magánéletünkbe is átültethetünk. Szóval, ha valaki igényli fejlődést, a látókör szélesítést, akkor biztosan megtalálná helyét a csapatunkban.

Mitől vagytok egy közösség?

Evelyn: Rengeteg dolgot kaptunk egymástól: egyrészt magunkénak tudhatunk egy olyan közösséget, ahol tabuk nélkül beszélhetünk bármiről. Mindig észrevesszük a másikon, ha valami nyomasztja, és ez adja az egész kezdeményezés bensőséges mivoltát, ettől vagyunk igazán egy közösség.
Hogyan jelentkezhetnek hozzátok? Hogyan kell elképzelni egy meetinget?

Eszter: Sok szeretettel várunk bárkit bármikor, aki inspiráló történeteket szeretne hallani, vagy szimplán tele van megvalósításra váró ötletekkel. Minden meetingen megbeszéljük, hogy éppen hol tartunk, milyen érdekességeket olvastunk, amiből a későbbiekben építkezhetünk. Konferenciáról konferenciára járunk, felkutatva azokat a témákat, amelyekkel szélesíteni tudjuk a látókörünket. Ha valamelyik kollégának kedve támad csatlakozni hozzánk, az intraneten keresztül bátran felveheti velünk a kapcsolatot.

Milyen ötleteitek vannak a jövőre nézve?

Evelyn: Személy szerint azt tervezem, hogy a Nők a Nőkért csapatban tanultakat átviszem a mindennapi munkámba: szeretném, ha a csapatomon belül a szenior, illetve a junior munkavállalók között is működhetne a mentor program.

Ezen kívül azon a vonalon szeretnénk továbbhaladni, amin már elindultunk: olyan témákat tervezünk behozni, amelyek mindenki fejlődését egyaránt szolgálhatják: pl. kiből lehet jó vezető, hogyan lehet a pszichológiai tőke a siker egyik kulcsa.

 

 

Szeretnél Te is egy igazi közösséghez tartozni munkád során? Nézz körül nyitott pozícióink között!

Ha kíváncsi vagy, kedveld Facebook-oldalunkat is:

Hello BB – Hello Budapest Bank