e

Nyelvtanulás gyorsan, hatékonyan

Már napi tíz perccel is sokat tehetsz fejlődésed érdekében.

Ha idegen nyelveken is beszélünk, az nemcsak szélesíti a kulturális ismereteinket, de hatással van a kognitív képességeinkre is. A Science magazin szerint összefüggés van a nyelvismeret és a gondolkodásmód között, mert a másodlagos nyelv öntudatlanul is hatással van a világlátásunkra.

Ha hadilábon állsz a nyelvtanulással, de nyitott vagy és szeretnél elsajátítani egy más szemléletmódot egy számodra kedves nyelven, akkor az alábbiakban olyan ötleteket, tanácsokat és ehhez szükséges eszközöket ajánlunk, amelyek a segítségedre lesznek az ismeretszerzés során.

Napi tíz perc

Lomb Katót a világ első szinkrontolmácsaként tartják számon, aki élete során 16 nyelvet sajátított el. Az ő módszere a hétköznapokba könnyen beilleszthető és nagy erőfeszítést sem igényel, mégis hatékony: minden nap foglalkozz a tanult nyelvvel, legalább tíz percet!

Vannak olyan ingyenesen is elérhető online szolgáltatások, mint például az 5 perc angol, amelyek segíthetnek abban, hogy betartsd ezt az egyszerű, mégis hatékony szabályt. Napi egy e-mailben megkapod a fejlődésedhez szükséges anyagokat, tematika szerint, szószedettel és nyelvtani összefoglalóval.

Eredeti nyelven, magyar felirattal

Fontos, hogy időnként változtassunk a megszokott módszereken. Ha eddig például magyar szinkronnal nézted kedvenc filmjeidet, sorozataidat, akkor ideje eredeti nyelven, magyar felirattal próbálkoznod. Az információ így több csatornán jut el hozzád, tehát képes leszel tartósan memorizálni az egyes kifejezéseket, szavakat, miközben jól szórakozol.

Akár útközben is

Az okos eszközök térnyerése sokat segíthet abban, hogy a „holtidőt” is nyelvtanulásra fordíthassuk. Buszon, villamoson megoldhatunk egy feladatsort, elolvashatunk egy szöveget, anyanyelvi beszélőket hallgathatunk. Az olyan applikációk, mint a Duolingo vagy a magyar fejlesztésű Learn Invisible remek útitársak lehetnek a mozgalmas mindennapokban.

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat:

 

Hello BB – Hello Budapest Bank!