bb

Tanulás és munka karöltve – Hidd el, lehetséges!

A Budapest Bank utánpótlás programjának célja, hogy támogassa a bankszektor iránt érdeklődő és szakmai fejlődésükben motivált fiatalokat. A programban résztvevők megismerhetik a bank működését és elmélyíthetik szakmai ismereteiket valódi gyakorlattal összekötve. Programbéli tapasztalatairól, saját karrierútjáról és a banki életéről kérdeztük Tóth Ádám tanácsadót.

Kezdjük rögtön az elejéről. Milyen karrier terveid voltak? Már gyermekként is érdekeltek a pénzügyek?

Kisfiúként űrhajós akartam lenni, de hamar beláttam, hogy ez nem egy járható út. Az akkor még BKF, ma már Metropolitan Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán végeztem, majd jazz gitáros vizsgát tettem.

Ezeknek nem sok köze van a pénzügyi szektorhoz, hogyan kerültél a bankhoz?

Eladóként dolgoztam egy hangszerüzletben, innen jött a gondolat, hogy tovább lépjek sales irányba. Kifejezetten zavart, hogy akárcsak a többi fiatal, akkor még én is vajmi keveset tudtam a pénzügyekről. Rátaláltam erre a lehetőségre a BB-nél, és azonnal megtetszett.

Hogyan zajlott a kiválasztás folyamata? Hogy érezted magad az interjún?

A telefonos előszűrés után behívtak, és a jelenlegi vezetőm, Kamarásné Sári Edit interjúztatott. Rendkívül felszabadultan éreztem magam az interjún. Az első 15 percben kötetlenül beszélgettünk, leginkább a zenéről, így nekem is sokkal könnyebb volt megnyílnom. Azt hiszem, pont ennek a nyitottságnak köszönhetem, hogy felvettek. Edittel egyébként azóta is jó kapcsolatot ápolok, bármilyen kérdésem van, nyugodtan fordulhatok hozzá, mindent megtesz értünk.

Mesélj egy kicsit a programról, hogyan zajlanak a képzések, a munka?

A felvételhez alapvetően nem szükséges felsőfokú végzettség, később természetesen előnyt jelenthet. Különböző részekre bomlik a képzés. Hozzám a értékesítéshez kapcsolódóak állnak a legközelebb, hiszen rengeteget segít abban, hogy megfelelően fel tudjam mérni az ügyfelek igényeit. Van egy ún. integrációs hét, mely alatt gyakorlatilag az egész bank működéséről képet kapunk. Nagy előnye még a programnak, hogy az elméleti tudást azonnal alkalmazhattuk a gyakorlatban is.

Ha jól tudom, jelenleg a Budagyöngye fiókban dolgozol. Hogyan kerültél oda?

A képzés ideje alatt lehetőség van több fiókban is dolgozni. Így a legkülönbözőbb esetekkel és ügyfélkörrel találkozhattam, illetve ez segített abban, hogy megtaláljam a számomra legmegfelelőbb fiókot. Ez nálam a Budagyöngyén lévő fiók lett, több okból is. Egyrészt pozitív visszajelzéseket kaptam a munkámra vonatkozóan, mind a munkatársaktól, mind a fiókvezetőtől, nem beszélve a rengeteg segítségről. Másrészt az ottani ügyfélkörrel kiválóan megtaláltam a közös hangot, nem egy közülük művész, akikkel zenészként örömmel társalgok kötetlenül, és tapasztalatom szerint sokkal sikeresebb az üzletkötés, ha személyes kapcsolatban állunk az ügyfelekkel.

Az UP a munka és a tanulás egyvelege. Jut mellette időd a szórakozásra is, például, zenélni továbbra is szoktál?

Mivel az oktatás és a gyakorlat jól összeegyeztetve zajlik, munkaidőn kívül csakis saját motivációmból képzem magam tovább. Esténként például szakkönyveket olvasok vagy átnézem az új kiadványokat, hogy tisztában legyek az ajánlatokkal, módosításokkal. Természetesen jut időm a szórakozásra és a zenére is bőven, nem is csinálnám, ha nem lenne lehetőségem rá, hogy minden nap gyakoroljak a gitáromon.

Milyen kvalitásokkal rendelkező fiataloknak ajánlanád a programot?

Mindenképp legyen kellően motivált a dinamikus fejlődéshez, hiszen erre kiváló lehetőséget nyújt a bank. Legyen nyitott, és jól jön, ha tud bánni az emberekkel, hiszen rengeteg különböző ügyféllel ismerkedünk meg a program során. A gazdasági és pénzügyi ismereteket egyaránt megtanuljuk, így nem probléma, ha nincs előképzettsége.

Elégedett vagy azzal, amit eddig elértél? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Egyelőre elégedett vagyok, úgy érzem most megtaláltam a megfelelő helyem. Az alapfizetés igen magas, abszolút versenyképes, így ezzel is boldog vagyok. A jövőben mindenképp szeretnék tovább fejlődni, de még nem konkretizáltam a terveimet. Az biztos, hogy itt a banknál kiváló lehetőségeim vannak, hiszen, ha valamilyen irányba szeretnék mozdulni, azt támogatják.

Karrier-Magánélet-Tanulás egyensúlya? Nem hangzik rosszul, ugye? Ádámmal készült interjúnkból kiderül, hogy Velünk, lehetséges! A program részletes leírásához KATTINTS IDE!

Ha meghoztuk a kedved, jelentkezz most!