e

Utazás okosan – és olcsón!

Pályakezdőként időből többnyire sok áll rendelkezésünkre – pénzből viszont már nem annyira. Ebből persze az következik, hogy szívesen utaznánk – lehetőleg olcsón. Ehhez adunk néhány tippet.

A megfelelő helyen és időben számos kedvező ajánlatra bukkanhatunk, de a legfontosabb, hogy legyünk rugalmasak, és mindig indulásra készek. Egy bepakolt hátizsák a legfontosabb cuccokkal megteszi – és indulhat a túra!

Számos olyan portál – Bónusz Brigád, Utazómajom –, illetve applikáció – Airbnb – létezik, amelyek a szokásos ár alatt kínálnak lehetőséget az utazni vágyóknak, ha gyorsan lecsapnak rá. Fontos azonban, hogy mindig alaposan tájékozódj az aktuális akció igénybe vétele előtt, hiszen az árak napról napra változhatnak. Mindig több oldal kínálatából válogass, hátha rábukkansz egy olyanra, amely pont megfelel az elvárásaidnak.

Tedd mérlegre az elvárásaidat: mi az, amiből engedni tudsz, és mi az, ami valóban fontos? Ha a szabadságod időpontja nem változtatható meg, akkor válassz ki több helyet, és oda foglalj repülőjegyet, ahová olcsóbban el tudsz utazni. Viszont ha nincs időbeli korlát, akkor használd a Skyscanner, a Google Flights vagy a momondo bárhová, bármikor opcióját.

 

 

Mire figyelj a szálláskeresés során?

Állíts fel fontossági sorrendet, hogy rátalálj a jó ajánlatokra. Ha szeretnél elvegyülni és felfedezni a helység minden báját és rejtett kincseit, akkor inkább autentikus szállást válassz. Az Airbnb-n rengeteg ajánlatot találsz. Még többet spórolhatsz, ha nem riadsz vissza a közösségi megoldásoktól, és hostelekben szállsz meg, vagy kipróbálod a couch surfinget, amelynek lényege, hogy ingyen megszállhatsz egy helybéli kanapéján. Vannak azonban olyan portálok, mint például az Utazómajom vagy a Bónusz Brigád, amelyek összegyűjtik számodra az éppen aktuális akciókat, hogy neked már csak kattintanod kelljen álmaid utazásáért.

Törekedj arra, hogy közlekedési gócpontok közelében lakj, és tömegközlekedj sokat. A napi, háromnapi vagy heti jegyekkel szintén sokat spórolhatsz.

Utazás ételallergiával?

Manapság sokan küzdenek különféle ételallergiákkal, ezért érdemes nem csak tájékozódni, de előre felkészülni a témában. Ha a foglalásodhoz ellátást is biztosítanak, akkor jelezd a szállásadódnak az allergiádat, és kérdezd meg, hogy ez jelent-e számodra extra költséget. A repülőre mindenképpen csomagolj magadnak megfelelő ételt, mert előfordulhat, hogy a fedélzeten nincs például glutén- vagy laktózmentes, esetleg cukorbetegek számára is fogyasztható menü, nassolni való. Tanuld meg vagy írd fel magadnak a fogadó ország nyelvén azokat az alapkifejezéseket, összetevőket, amelyek a tiltólistádon szerepelnek.

 

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat:

Hello BB – Hello Budapest Bank!