t

Vezetői skillek mesterfokon

Mit tegyél, ha benned van a vezető szellem, de nem mered használni? Töltsd ki a cikkben szereplő tesztet, hogy megtudd, milyen főnök válna belőled, ha pedig fejlődésre vágysz, fogadd meg jó tanácsainkat, és fedezd fel velünk a benned rejlő vezetőt.

Ha már a középiskolai közösségi életből is kivetted a részed, és az egyetemen is a diákszervezetek felelősségteljes pozíciói érdekeltek, nagy az esélye annak, hogy igazi vezető egyéniség vagy. Ha eddig inkább csak a háttérben szerepeltél, akkor is lappanghat benned vezető szellem, meglehet magadnak sem vallottad be eddig.

Másokat jól irányítani nem csak készség, hanem személyiség kérdése is. Vannak tipikus vezető egyéniségek és vannak olyanok, akik inkább beosztottként tudnak érvényesülni. A jó hír viszont az, hogy minden készség fejleszthető, vagyis kellő gyakorlati háttérrel bárkiből lehet képzett vezető.

Bárhol dolgozol is jelen pillanatban, az alábbi ötletek gyakorlati- és munkahelyen is kipróbálhatóak, és talán választ adnak majd a vezetővé válással kapcsolatos kérdéseidre.

Legyenek saját meglátásaid! Tűnj ki a többiek közül azzal, hogy állást foglalsz a dolgokról és nem félsz azt megosztani másokkal. Ha sikerrel alkalmazod ezt a technikát, előbb-utóbb fel fog tűnni vezetőidnek, hogy a többiek kikérik a véleményedet.

Mixeld a vezetői stílusokat! Legyél minimálisan autokratikus, de kellően coaching szemléletű, vagyis ha arra van szükség, hogy valaki kezébe vegye a gyeplőt, ne félj kimondani a végleges választ.  Légy bátran a csapat moderátora, amikor arra van szükség, hogy másokat is bevonva konszenzusos döntés szülessen valamiről.

Motiválj másokat! Kösd le a figyelmüket, és mozgósítsd őket a jó ügy érdekében!

Légy elkötelezett! Próbáld a munkakedvet azzal serkenteni, hogy örömmel végzed a rád bízott feladatokat, így példát statuálsz a többieknek a helyes hozzáállást illetően.

Kommunikálj nyíltan! Ne titkold el a sikereidet és kudarcaidat sem, hiszen ezektől leszel emberi és tiszteletre méltó!

Fejezd ki megbecsülésedet! Dicsérj másokat és fogadd te is jól a kritikát és a dicséretet egyaránt.

Ha mindezeket sikeresen alkalmazod, akkor szinte maguktól találnak majd meg a pályakezdő lehetőségek. Itt is van rögtön kettő, nem csak informatikai beállítottságúaknak!

Született projektmenedzsernek érzed magad és kifinomult stratégiai gondolkodással rendelkezel? Akkor a Budapest Bank Alfa Vezetői Utánpótlás Programja az, ahol ez irányú képességeidet a csúcsra járathatod. A négy rotációból álló program során 16 hónap alatt belekóstolhatsz a lakossági hitelezés, vállalatfinanszírozás, vagy a stratégiai és támogató területek munkafolyamataiba is. Mindez olyan támogató légkörben zajlik majd, amilyenről álmodni sem mernél, saját projektekkel és folyamatos mentori visszajelzésekkel.

Igazi „Tech fan” vagy? Gyere, és vegyél részt a Budapest Bank IT Vezetői Utánpótlás Programjában, ahol akár extragyors karriert is befuthatsz a bankinformatika terén. A kétéves program során összesen 4 rotációban dolgozhatsz majd, továbbá számos tréninggel kiegészítve változatos projektek és intenzív tanulási lehetőségek is várnak rád.

Most, hogy így végiggyalogoltunk a vezetővé válás képzeletbeli útján, és a legtutibb vezetői utánpótlás programokat is megismerted, jöjjön a kontroll. A linken elérhető vezetői személyiség teszt segítségével lemérheted, hogy milyen szinten állsz cikkünk elolvasása után a vezetői kompetenciák gyakorlati használatának terén. Sok sikert kívánunk, és várunk a jövő vezetői között!

Kedveld a gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló Facebook oldalunkat: